Google Analytics : een nieuwe weergave maken.

Google Analytics bestaat uit 4 componenten : Verzamelen van gegevens, Configuratie van instellingen, Verwerking van gegevens en het rapporteren van gegevens. Oftewel in het Engels : Collection, Configuration, Processing, Reporting.

Op basis van je instellingen in je configuratie, worden de verzamelde gegevens verwerkt tot een rapport. Iedere wijziging in je configuratie kan dus tot een andere weergave van je gegevens leiden. Een voorbeeld van een aanpassing in je configuratie is het aanmaken van een filter voor je eigen IP-adres. Nadat je dit filter hebt ingesteld zal al het verkeer dat vanaf jouw IP-adres komt, niet meer in de rapportages getoond worden. Deze gegevens zullen echter niet meer terug komen in je rapportage, na het verwijderen van je filter.

Daarom is het verstandig om meteen na het instellen van Google Analytics een nieuwe weergave te maken in het dashboard. Dat doe je door in te loggen in je Google Analytics account en dan naar het beheerders tabblad te gaan:

  • klik op het 'dropdown-lijstje' bij 'weergave'
  • klik op 'nieuwe weergave maken'
  • kies voor 'Website'
  • geef een logische naam op voor deze nieuwe weergave
  • kies de juiste tijdzone
  • klik op de knop 'weergave maken'

In je lijst staat nu een extra weergave. Door de originele weergave in tact te laten, en aanpassingen alleen op de nieuwe weergave toe te passen, kun je experimenteren met alle opties die er zijn, zonder gegevens kwijt te raken. Het verdient dus ook aanbeveling om de oorspronkelijke weergave niet te verwijderen. In onderstaande korte video kun je zien hoe een nieuwe weergave wordt gemaakt:

blog comments powered by Disqus
Stacks Image 3322
Liever reageren via Twitter?
Ik hoor graag van je.