Spotify alternatief

Als je naar de website van Jango gaat (www.jango.com) kun je daar je favoriete artiest invullen. Daarna kun je je aanmelden voor een account, terwijl je muziek al begint te spelen. Op de 'sign-up' pagina kun je kiezen om in te loggen met je Facebook-account of met je email-adres en een wachtwoord.

Het is handig om meteen de mobile app van Jango te installeren. Daar moet je dezelfde inloggegevens invoeren.

Bij het opstarten van de mobiele app (voor iOS, Android) kun je een artiest invullen en op basis daarvan wordt een 'Station' gemaakt.

Een station speelt de muziek van de gekozen artiest af, en aanverwante artiesten. Daardoor krijgt je station een bepaalde stemming mee. Je kunt dus niet gericht een nummer van een artiest afspelen. Vindt je een nummer niet leuk, dan kun je op de 'duim naar beneden' klikken. Het nummer, of de artiest, wordt dan niet meer gespeeld.

Natuurlijk kun je ook 'voor' stemmen, door op het duimpje omhoog te klikken. Het nummer, en vergelijkbare nummers en artiesten worden dan vaker gespeeld. Op deze manier wordt na verloop van tijd het station een heel persoonlijke muzieksfeer.

Jango is gratis. Daarom staan er op de website veel advertenties. In de mobiele app hoef je geen advertenties te luisteren. Slechts een paar keer in een uur wordt er aandacht gevraagd voor een onafhankelijke artiest. Er wordt dan expliciet gevraagd om op de artiest te stemmen.

Verder zijn er nog kant-en-klare stations waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld de UK-top-100, of een Indie-Dance station. Bij deze stations heb ik nog nooit een reclame voorbij horen komen.

Jango is verrassend simpele on-line radio. Het is een erg leuke manier om nieuwe muziek te leren kennen.

Tip: Als je je Facebook account hebben gebruikt om in te loggen bij Jango wordt af en toe op je timeline geplaatst waar je naar luistert. Dat kun je uitzetten in de settings van de Facebook app.

Laat eens weten wat je favoriete station in Jango is!

blog comments powered by Disqus
Stacks Image 3322
Liever reageren via Twitter?
Ik hoor graag van je.