Applicatie is niet uit de Mac App Store gedownload

Soms kom je een applicatie tegen die je graag wilt installeren die niet in de Mac App Store aanwezig is. Je kunt deze dan downloaden en zelf installeren. Het kan dan zijn dat je tegen de volgende melding aanloopt:

‘... is niet uit de Mac App Store gedownload en kan niet worden geopend.’

Dit is natuurlijk op te lossen.

Als voorbeeld gebruik ik TeamViewer, een handige applicatie waarmee je even kunt meekijken op de computer van iemand anders.

De reden dat de applicatie niet geïnstalleerd kan worden is de beveiligingsinstelling van de Mac. Deze staat dan zodanig ingesteld dat alleen apps afkomstig uit de Mac App Store geïnstalleerd mogen worden. Om deze instellingen aan te passen ga je naar ‘Systeemvoorkeuren’ (via het ‘appeltje’).

Security & Privacy

Bij de systeemvoorkeuren kies je : ‘Security & Privacy’. Daar staan op het eerste tabblad de mogelijke opties voor het installeren van Apps. Je kunt kiezen om apps te downloaden uit:

- Mac App Store
- Mac App and identified developers
- Anywhere

Om wijzigingen te kunnen doorvoeren moet je eerst op het hangslot links onderin klikken en je wachtwoord opgeven. Daarna kun je de veiligheidinstelling aanpassen.Je zult zien dat Teamviewer ook niet een app is van een identified developer. Dus om TeamViewer te installeren moet je kiezen voor ‘Anywhere’.
Na installatie kun je altijd weer kiezen om het veiligheidsniveau weer aan te passen.

blog comments powered by Disqus
Stacks Image 3322
Liever reageren via Twitter?
Ik hoor graag van je.