OSX contacten naar csv bestand exporteren

Een van de onhandige dingen van OSX is dat je vanuit de Contacts App niet gemakkelijk je adressen kan exporteren naar een csv (comma gescheiden) bestand. En deze csv bestanden zijn juist heel handig om je adressen aan een service als MailChimp of MadMimi toe te voegen.

Toch is het mogelijk om je OSX adressen naar het csv formaat te exporteren. Hier zijn 2 manieren beschreven.

Methode 1)

Start je Contacts app op en selecteer alle adressen, of een adresgroep, die je in csv formaat wilt hebben. Kies daarna voor export cards en plaats het bestand bijvoorbeeld op je desktop.

Ga dan naar de website http://labs.brotherli.ch/vcfconvert/

Daar staat een on-line vCard converter. Kies bij vCard-file voor het zojuist aangemaakte bestand (in mijn geval heb ik een adres van een AirBnB geëxporteerd). Kies bij formaat voor csv en als scheidingsteken een comma of een tab). Ook kun je nog kiezen voor een header-regel. Door op de knop ‘convert’ te klikken wordt er een bestand aangemaakt en meteen gedownload. Het bestand bevat alle geconverteerde vCards.

vCard to CSV converter

Natuurlijk kun je je vraagtekens zetten bij zo’n on-line service. Volgens het privacy-statement worden de adressen niet op de server opgeslagen. Maar als je argwanend bent, en handig, kun je het script ook downloaden en op een eigen webserver installeren.

Methode 2)

Met OS Yosemite en de laatste versie van Numbers is de mogelijkheid ontstaan om adressen rechtstreeks vanuit de Contacts app naar Numbers te slepen. Selecteer daarom de contacten die je wilt exporteren in de Contacts app.

Selecteer contacten

Sleep deze selectie naar de reeds openstaande Numbers app. Als dat de eerste keer is dat je dat doet vraagt Numbers toestemming om de contacten te gebruiken.

Contacts in Numbers

Als je dat toestaat worden de geselecteerde contacten in een nieuwe tabel geplaatst. Vanuit daar kun je via het menu (File -> Export to -> CSV) je adressen naar een CSV bestand exporteren.

Export to CSV

blog comments powered by Disqus
Stacks Image 3322
Liever reageren via Twitter?
Ik hoor graag van je.