Hoe geef je een Google review

Google reviews helpen bij de vindbaarheid van een bedrijf of website. Mede op basis van beschikbare reviews bepalen potentiële klanten of ze je website gaan bezoeken, of liever nog even verder zoeken. In de zoekresultaten van Google zijn de reviews steeds prominenter aanwezig. Zo krijgen potentiële bezoekers al een beeld van je bedrijf en website, nog voordat ze je website hebben bezocht.

Maar hoe komen die bedrijven aan deze reviews?

Door de onderstaande stappen uit te voeren kun je gemakkelijk zelf een recensie schrijven voor Google reviews.

Schrijf een Google review

Log in op je Google account

Bijna iedereen heeft wel een Google account om gebruik te maken van de tools van Google, zoals Gmail, Google Docs of Google Analytics. Datzelfde account kun je ook gebruiken om een review plaatsen. Je kunt vanuit ongeveer alle Google websites inloggen in je account, zelfs vanaf de zoekpagina.

Zoek het bedrijf op

Zoek met de tools van Google naar het bedrijf, restaurant, winkel of museum waarvoor je een review wilt schrijven. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Google Maps of Google zoeken.

Bekijk de reviews

Bekijk de reeds geschreven reviews van het bedrijf waarvoor jij ook een review wilt schrijven. Klik op de knop 'Alle reviews' bekijken.

Schrijf zelf een review

Klik op de knop 'Een review schrijven'. De knop leidt je naar een scherm waar je een aantal sterren uit kunt delen, en waarin je in je eigen woorden kunt aangeven wat je van het bedrijf, restaurant of winkel vindt en wat je ervaringen zijn.

Publiceer je review

In het nu geopende scherm kun je het aantal sterren opgeven. Daarna kun je in je eigen woorden beschrijven wat je van de locatie of het bedrijf vindt. Beschrijf kort je eigen ervaringen. Gebruik daarbij zinnen in plaats van fragmenten. Met je review kun je andere mensen helpen, dus schrijf ook op die manier. Maak het persoonlijk, indien mogelijk.

Na het schrijven van de review kun je eventueel ook nog één of meerdere foto's uploaden, die een toevoeging kunnen zijn van je review. Klik daarna op 'Posten'.

De review zal je naam bevatten en een link naar je Google profiel.