Een WordPress website laten bouwen stap voor stap

Stap 1: we maken een plan voor je WordPress website

De webbouw begint met het maken van een plan. Samen overleggen we over de pagina’s die jij nodig hebt op je site. Wil je diensten of producten verkopen via je site? Dan kijken we hoe we dit implementeren. Soms is een webshop nodig – die bouw ik ook voor je, inclusief iDeal-koppeling. Wil je regelmatig blogs of artikelen plaatsen op je site? Dan maak ik een blogpagina voor je aan. Is een koppeling naar Instagram, Twitter of Facebook voor jou belangrijk? Ik regel het. Wil je een boekingsmodule met eventkalender, bijvoorbeeld als je een trainingsbureau hebt of optredens organiseert. Ook dat is mogelijk. Jouw wensen staan centraal.

Stap 2: het bouwen van de WordPress-website

Ik vertaal jouw plan in een boomstructuur: de opbouw van de site in verschillende webpagina’s. Als dit framewerk staat, koppel ik de website aan de url of domeinnaam – dat is de naam van je website. Heb je nog geen naam voor je website? Dan kan ik je helpen om een geschikte domeinnaam te bedenken en deze naam voor je vastleggen. Ook zorg ik dat je website een continue verbinding heeft met internet. Hosting noemen we dat. Vanzelfsprekend maak ik je website responsive: je website is hierdoor zowel op een computer als op een tablet en smartphone goed te bekijken.

Stap 4: tekst en beeld in de website plaatsen

Om je WordPress-website te kunnen vullen met content, lever jij me tekst, foto’s en eventueel video aan. Wil je de copywriting en fotografie liever uitbesteden? Dan schakel ik één van de tekstschrijvers en fotografen uit mijn netwerk in. Zij zorgen dat je teksten en het beeld SEO-proof zijn – dat wil zeggen dat je website goed wordt gevonden door Google en andere zoekmachines. Als je wilt, kan ik in dit stadium ook een SEO-onderzoek voor je laten uitvoeren. Je ontvangt dan een rapport met zoektermen. Die zoektermen kun je gebruiken bij het maken van je content, waardoor jouw website straks hoger in de ranking komt.

Stap 3: de vormgeving van de website

De volgende stap is het inrichten van de website. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s van WordPress: kleuren, vormgeving en lettertypen die passen bij de huisstijl en het logo van jouw bedrijf. Heb je liever een specifiek ontwerp, dan breng ik je in contact met een grafisch vormgever. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je de site door je eigen vormgever laat ontwerpen. Heb je zelf een voorbeeld van een website die je aantrekkelijk vindt? Dan zie ik die graag ter inspiratie!

Stap 5: je geeft feedback op je website

Nadat ik de website heb gebouwd, is het jouw beurt. Nu volgt de feedbackronde. In een afgeschermde omgeving kun jij kijken naar de website en je reactie geven. Eventuele opmerkingen van jou verwerk ik totdat jij echt tevreden bent over de website.

Stap 6: je nieuwe WordPress-website gaat live!

Daarna breekt het grote moment aan: je website gaat live! Tip: laat deze feestelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbijgaan. Meld het je klanten en relaties, je huisgenoten en samenwerkingspartners. En deel het vooral op social media. Successen mag je vieren!

Stap 7: website-onderhoud en websitebeheer

Als je website online is, is het belangrijk om regelmatig updates te doen. Met WordPress-websiteonderhoud voorkom je dat je website traag wordt en dat bepaalde functionaliteiten niet werken. Of, in het ergste geval, dat er malware op je website gezet wordt of je site wordt gehackt. Laat je website daarom ook beheren en onderhouden door Incus-software. Zo kun jij zorgeloos ondernemen terwijl ik garant sta voor de continuïteit en de veiligheid.

Stap 8: je website regelmatig verversen met nieuwe content

Een website is nooit af. Je bedrijf is immers in beweging. En dat wil je laten zien. Dit is niet alleen goed voor je marketing, maar ook voor je SEO: je vindbaarheid via Google, Bing en andere zoekmachines. Succesvolle bedrijven zetten regelmatig nieuwe content op hun website: tekst, foto’s en video’s. Ze vullen bijvoorbeeld hun portfolio aan en plaatsen blogs, nieuwsberichten of referenties van klanten op hun website. Via WordPress kun je dit heel gemakkelijk zelf doen. Ik leer je hoe je dat doet. Na het opleveren van je website geef ik je een korte instructie over het plaatsen van content op je website. Zo word je je eigen webmaster. Ik laat je dan ook zien hoe je zoekwoorden invult die jouw vindbaarheid verbeteren, hoe je zorgt dat je afbeeldingen niet te zwaar zijn, enzovoort.
Heb je geen tijd of geen zin om zelf nieuwe content op je site te plaatsen? Besteed het dan aan me uit. Ik vind het leuk om jouw site regelmatig van nieuwe teksten en beelden te voorzien.

Veel zelf doen of alles uitbesteden: kies wat jij wilt!