Klaprozen

Pagebuilder

WordPress is een populair content management systeem dat achter miljoenen websites op het internet zit. Een van de redenen voor deze populariteit is de mogelijkheid om visuele paginabouwers te gebruiken om prachtige pagina’s te maken zonder enige kennis van codering. Visuele paginabouwers bieden een drag-and-drop interface die het gemakkelijk maakt om pagina’s visueel te ontwerpen.

Er zijn veel visuele page builders beschikbaar voor WordPress, zowel gratis als betaald. Hier bekijken we een paar van de populaire, waaronder de standaard WordPress Gutenberg editor en de Beaver Builder plugin.

WordPress Gutenberg-editor

Gutenberg is de standaard visuele paginabouwer die wordt geleverd met WordPress 5.0 en latere versies. Het is een op blokken gebaseerde editor waarmee je inhoud kunt creëren met behulp van verschillende blokken zoals afbeeldingen, tekst, koppen, citaten en meer. Gutenberg biedt een moderne en gebruiksvriendelijke interface waarmee je met gemak verbluffende pagina’s kunt maken.

Beaver Builder

Beaver Builder is een populaire pagebuilder plugin waarmee je prachtige pagina’s kunt maken met behulp van een drag-and-drop interface. Het wordt geleverd met een set vooraf gebouwde sjablonen en modules waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Beaver Builder is ook mobiel-responsief, wat betekent dat je pagina’s er uitstekend uitzien op elk apparaat. Met de Beaver Themer plugin kun je ook de header, footer en andere onderdelen van een WordPress website bewerken. Alle websites die ik oplever worden standaard gebouwd met Beaver Builder.

Elementor

Elementor is een populaire pagebuilder plugin die een visuele interface biedt om aangepaste pagina’s te maken. Het wordt geleverd met een krachtige set widgets en modules waarmee je eenvoudig complexe lay-outs kunt maken. Elementor biedt ook een themabouwer waarmee je de header, footer en andere onderdelen van je thema kunt ontwerpen.

Divi Builder

Divi Builder is de pagebuilder plugin die wordt meegeleverd met het Divi thema. Het biedt een visuele interface om aangepaste pagina’s te maken met behulp van verschillende modules zoals sliders, galerijen en meer. Divi Builder is natuurlijk ook mobiel-responsief.

Visual Composer

Visual Composer is een populaire page builder plugin die een drag-and-drop interface biedt om pagina’s te maken. Het wordt geleverd met een reeks vooraf gebouwde sjablonen en modules waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt. Ook Visual Composer is ook mobiel-responsief.

Kortom, visuele paginabouwers zijn een prettige manier om webpagina’s te maken zonder enige kennis van codering. De WordPress Gutenberg editor en de Beaver Builder plugin zijn twee van de populaire opties die beschikbaar zijn, maar er zijn nog vele andere pagebuilders. Bij het kiezen van een paginabouwer moet je rekening houden met je behoeften, de functies die je wilt en je budget. Kom je er niet uit, vraag dan gerust om advies.